“ΝΑΙ” στην Ευρώπη.

cq5dam.web.1280.1280

Είναι καθήκον όλων μας αυτές τις ώρες να πούμε την άποψη μας. Και αυτό κάνω, ως άτομο και όχι εκ μέρους όλης της ομάδας, όπως μπορεί να κάνει και οποιοσδήποτε άλλος θέλει.

Λοιπόν, η δική μου άποψη είναι ξεκάθαρα και ολόψυχα το “ΝΑΙ” στην Ευρώπη.

Θεωρώ το “ΝΑΙ” απόλυτη υποχρέωση προς στην Πατρίδα μας και προς τα παιδιά όλων των Ελλήνων. Τελικά και προς εμάς τους ίδιους. Προς ότι έχει δημιουργήσει ο καθένας, δουλέυοντας τόσα χρόνια. Γιατί το διακύβευμα αυτού του ψευδεπίγραφου δημοψηφίσματος είναι ξεκάθαρα “Ευρώπη ή Τρίτος Κόσμος”, ότι κι’αν πασχίζουν να μας πουν οι πολιτικοί.

Μόνο μία κουβέντα προς όλους τους Τίμιους Έλληνες που στηρίξαν αυτά τα παρτάλια που μας κυβερνούν, ως έκφραση αντίδρασης και αηδίας προς τα προηγούμενα παρτάλια που έφεραν την χώρα μας εδώ. Το γράφω γιατί ξέρω ότι πολλοί Τίμιοι Έλληνες τους στήριξαν και γιατί κι’εγώ νιώθω την ίδια αηδία μ’ αυτούς, για τον παλαιό κρατισμό:

Σας δούλεψαν. Δεν είναι προοδευτικοί. Δεν είναι πατριώτες. Δεν είναι φρέσκα μυαλά. Είναι λύκοι. Που μεθοδικά ξεμοναχιάζουν την Ελλάδα από την Ομάδα της, για να την γλεντήσουν με την ησυχία τους για πολλά χρόνια. Που θέλουν να μας γυρίσουν στην τριτοκοσμική γειτονιά μας, για να μπορούν να ροκανίζουν τη χώρα χωρίς κανέναν έλεγχο από πουθενά. Σας δούλεψαν.

Και σας θεωρούν τόσο εύκολους, που ακόμα και τώρα βάζουν τα τρολάκια τους να ποστάρουν υπέρ του όχι, ηρωϊκές εικόνες από τις Θερμοπύλες και από το ’21. Για να σας φέρουν στο φιλότιμο. Να σας χτυπήσουν την χορδή της αξιοπρέπειας.

Αυτήν ακριβώς την αξιοπρέπεια σας, σκοπεύουν να γλεντήσουν, στην βαλκανική φτωχοποιημένη Ελλάδα της δραχμής που ονειρεύονται. Μην τους αφήσετε να σας κάνουν μεροκάματο, για ακόμα μία φορά.

Μόνη λύση, να καταλάβουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Χωρίς μαγικές συνταγές. Σκληρά και μαχητικά. Να αλλάξουμε επιτέλους αυτό το ανίκανο κράτος. “Με ποιούς ηγέτες” θα ρωτήσετε. Με ΚΑΝΕΝΑΝ ηγέτη. Ο καθένας στον ρόλο του, με αυστηρό έλεγχο από τους υπόλοιπους και από εμάς τους πολίτες.

Όπως κάνουν οι χώρες που πάνε μπροστά χωρίς να ζητιανεύουν δανεικά.

Το’χουμε?
Mike Miskis


4 Comments to ““ΝΑΙ” στην Ευρώπη.”:
  1. Q says:

    Από τον Φεβρουάριο παρακολουθούμε την ελληνική και ξένη αρθρογραφία στο post ‘Τρία ενδιαφέροντα άρθρα’ Το πράγμα φαινότανε από καιρό… Ας ελπίσουμε ότι ο κόσμος θα ξυπνήσει έστω και την τελευταία στιγμή και θα ψηφίσει την παραμονή της χώρας στο 2015. Είναι εθνικό χρέος όλων μας να ενημερώσουμε όλους όσους μπορούμε ότι η επιλογή ΝΑΙ είναι και η μοναδική που υπάρχει και που οφείλουμε στους εαυτούς μας και τις επόμενες γενιές!!!

  2. Mike Miskis says:

    Το θέμα είναι να καταλάβουμε όλοι σε τι καλούμαστε να πούμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

    Ότι το διακύβευμα δεν είναι το draft της συμφωνίας αλλά το μέλλον της Ελλάδας.

    Αν το καταλάβουμε αυτό, μετά ας ψηφίσει ο καθένας μας ότι πιστεύει!

  3. Παναγιώτης says:

    Δεν υπάρχει άλλη λογική επιλογή από το ΝΑΙ αν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ. Όποιος δεν μπορεί να το δει αυτό ας προσπαθήσει να σκεφτεί ήρεμα και λογικά. Ας προσπαθήσει να σκεφτεί τι θα γίνει με ένα όχι. Θα συρθούν οι εταίροι γονατιστοί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα μας δώσουν λεφτά; Θα ανοίξουν οι τράπεζες και όλα θα είναι μια χαρά; Πραγματικά υπάρχει τέτοια πιθανότητα; Το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι ουσιαστικά ναι ή όχι στο ευρώ αλλά η κυβέρνηση δε θέλει να μας το πει στα ίσια. Ο τρόπος με το οποίο προσπαθούν να το καλύψουν προσβάλλει τη νοημοσύνη μας.

  4. Mike Miskis says:

    Καλημέρα και καλό μήνα και από εδώ!

    Πάνο, τα polls έδειχναν τη Δευτέρα ξεκάθαρο προβάσιμα του Όχι. Τα χθεσινά δείχνουν κλείσιμο της ψαλίδας.

    Αν η τάση διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή, θα φέρει τα πράγματα σε οριακό σημείο, κοντά στο 50-50. Η τάση μπορεί να αντιστραφεί βέβαια, η μπορεί να ενισχυθεί. Είναι όμως μια ένδειξη. Η κάθε εταιρεία κάνει το δικό της poll και τα αποτελέσματα σχεδόν ταυτίζονται.

    Αυτό που θα δούμε σήμερα-αύριο κλπ πιστεύω ότι θα είναι μια τρομακτική ενίσχυση της πόλωσης και της έντασης. Ήδη, έχω πολύ αγαπημένους μου ανθρώπους που ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ για το θέμα.

    Περιμένω αύξηση του διχασμού – άρνηση του διαλόγου – συνθήματα – πόλωση. Αυτά ήταν έτσι κι’ αλλιώς ανέκαθεν τα όπλα των ΑΝΕΛ, της Χ.Α. και της ακραίας τάσης μέσα στον Σύριζα.

    Και το κλειδί για την πόλωση, είναι η απουσία διαλόγου. Όσο συζητάς, το δουλεύεις το πράγμα. Μόλις χαθεί ο διάλογος, ανοίγει η πόρτα για τον διχασμό.

    Παράλληλα, η κυβέρνηση βλέπει ότι τα χαρτιά της, ένα-ένα καίγονται. Ο “σεισμός στις παγκόσιμιες αγορές”, το βασικό επιχείρημα τους προεκλογικά και μετά τις εκλογές, απλά δεν συνέβη.

    Το τσουνάμι στην Ιαπωνία ή ο σεισμός στην Ασία είχαν μεγαλύτερη επίπτωση στις αγορές από το Greek Default, μέχρι στιγμής. Το ευρώ κάνει business as usual. Η τάση του για το 18μήνο ήταν έτσι κι’ αλλιώς στο 1:1 και ακόμα δεν έχει πέσει τόσο!

    Η κυβέρνηση λοιπόν, προσπαθεί day-to-day να διαχειριστεί τα δεδομένα που η ίδια δημιούργησε. Οι πιθανότητες να “μην τους βγει” ή ζαριά που έπαιξαν ολόκληρη την Ελλάδα, αυξάνονται, και το βλέπουν. Εύχομαι οι λογικές φωνές μέσα στον Σύριζα (υπάρχουν, και δεν είναι λίγες) να περάσουν μια γραμμή που θα μας σώσει από τα χειρότερα, έστω και το 91′.

    Το καλό σενάριο, είναι σε 12-18 μήνες, να φτάσουμε στην πραγματικότητα που βρισκόμασταν μόλις την περασμένη Παρασκευή. Σε 12-18 μήνες.. Δεν υπάρχει κανένα καλύτερο σενάριο έτσι όπως τα καταφέραμε.

You must be logged in to post a comment.