Τρία ενδιαφέροντα άρθρα

Untitled

The New York Times: “A Deal Europe Can’t Refuse”

Untitled

The Washington Post: “For Europe’s sake, Greece needs a ‘new deal'”

Untitled

The Guardian : “The Guardian view on the euro: Yanis Varoufakis begins to haggle”

Οι εξελίξεις τρέχουν με 1000.
Ας ευχηθούμε όλοι για το καλύτερο.
Με γνώμη και άποψη, χωρίς φόβο και ηττοπάθεια αλλά και χωρίς μεγαλοστομίες.
Και επιτέλους όλοι μαζί for once.

Καλημέρα 😎

Mike Miskis


19 Comments to “Τρία ενδιαφέροντα άρθρα”:
  1. Q says:

    Το θέμα είναι ότι εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμη τι ζητάμε…..
    Παρ’ όλα αυτά ας ευχηθούμε για το καλύτερο και ας προετοιμαστούμε για το …χειρότερο…
    Προσωπική μου εκτίμηση ότι κάτι θα δώσουν για το success feelling αλλά μην περιμένουμε πολλά. Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν τόσα που μπορούν να αλλάξουν στην ελληνική κοινωνία, χωρίς κόστος, που από αυτά και μόνο θα μπορεί να βελτιωθεί η ζωή της κοινωνίας, αλλά και του καθενός ξεχωριστά,σε τέτοιο βαθμό, που τα μέτρα λιτότητας θα είναι piece of cake…..

  2. Mike Miskis says:

    Τζώρτζ, αυτό που αντιλαμβάνομαι ότι ζητάμε -άσχετα με την αστεία προεκλογική ρητορική- είναι “χώρο και χρόνο” με την οικονομική σημασία των όρων.

  3. Q says:

    Αυτό είναι λογικό. Ζητάμε χώρο και χρόνο ναι. Να κάνουμε τι? Ξέρουμε? Και εάν μας τον δώσουν και το χώρο και το χρόνο, είμαστε διατεθειμένοι να δεσμευτούμε για το τι θα κάνουμε???? Αυτό γινόταν και μέχρι τώρα μόνο που δεν τηρούταν οι δεσμεύσεις….

  4. Mike Miskis says:

    Αυτό περιμένουμε όλοι να δούμε..

  5. Q says:

    Ο καιρός γαρ εγγύς……

  6. Mike Miskis says:

    Η διεθνης αρθρογραφια εχει και σημερα πολυ ενδιαφερον.

    Τωρα αρχιζει το πραγματικο ζορι. Τωρα ισως ειναι το climax του εργου.

    Ελπιζω η ελληνικη πλευρα να βρει το σθενος να παει κοντρα στον κακο της εαυτο. Να μην αρκεστει σε λεονταρισμους για εσωτερικη καταναλωση και να ασκησει πραγματικη διπλωματια υψηλου επιπεδου.

    Απο οποια πλευρα και αν το βλεπει κανεις, το leverage που εχουμε ειναι μονοδιαστατο. Το μονο καλο σεναριο ειναι αφενος η νεοεκλεγμενη κυβερνηση να αρθει στο υψος των περιστασεων, κινουμενη κυριολεκτικα στα “ορια του εφικτου” και αφετερου ο λαος που την εξελεξε να καταλαβει -επιτελους μετα απο τοσες δεκαετιες εγκληματικου παραμυθιασματος απο ολες τις πλευρες- τις πραγματικες διαστασεις της ελληνικης περιπτωσης.

    Οσο απιθανο κι’ αν το θεωρω, το ευχομαι ΟΛΟΨΥΧΑ. Σε αντιθετη περιπτωση, αρκει μια ματια γυρω μας στον εκτος Δυσης και εκτος ΕΕ κοσμο για να καταλαβει κανεις σε ποια κατασταση μπορουμε πανευκολα να βρεθουμε.

  7. Q says:

    Το πραγματικό όρο έχει αρχίσει πριν απο 6 χρόνια. Απλά μας άρεσε να μην το βλέπουμε και κανένας να μην λέει την αλήθεια σε ένα λαό που την απεχθάνεται. (Φτάνει να ρίξουμε μια ματιά στα social media) Έτσι και τώρα ακόμη περιμένει να ακούςει την συγχορδία νταούλι και λύρας. Φοβάμαι όμως ότι άρχισε πρώτα το κρεσέντο των κρουστών….

  8. Mike Miskis says:

    Σημερα βγηκαν πολλα νεα. Στα θετικα αυτο σχετικα με την εκτιμηση της ΤτΕ.

  9. Mike Miskis says:

    Καλό είναι να βλέπουμε πως μας βλέπουν, είτε συμφωνούμε είτε όχι. Εξαιρετικός Paul Mason στον Guardian:

    http://www.theguardian.com/world/commentisfree/2015/feb/08/germany-v-greece-fight-death-cultural-economic-clash-paul-mason

  10. Mike Miskis says:

    Ρε ‘σεις, που είναι όλοι αυτοί οι επαναστάτες που τις προηγούμενες εβδομάδες ονειρεύονταν νέες Θερμοπύλες -όχι φυσικά πραγματικές, μη χάσουμε και το βόλεμα μας- άρθρωνοντας πύρινο λόγο στα social media κατά των κατακτητών και υπέρ της χαμένης αξιοπρέπειας του λαού? Την τελευταία εβδομάδα τους έχω χάσει και μου λέιπουν… 😎

  11. Q says:

    Mike, μας κρατάς ανενημέρωτους.Ενδιαφέρον άρθρο από την επικαιρότητα από τους FT.

    http://www.ft.com/intl/cms/s/0/b65fa81c-c411-11e4-a02e-00144feab7de.html#axzz3TiQGu2bS

  12. Mike Miskis says:

    60 ημέρες μετά το τελευταίο update – και πολλά από όσα λέγαμε και ευχόμασταν τον Μάρτιο, έχουν πλέον ξεκαθαρίσει. Ζουρνάδες και νταούλια, στήσαμε αυτί αλλά δεν ακούσαμε..

    Άλλα δύο ενδιαφέροντα άρθρα λοιπόν, το πρώτο από τον Telegraph:

    http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/11584031/Germanys-record-trade-surplus-is-a-bigger-threat-to-euro-than-Greece.html

    Το δεύτερο εδώ, λοκάλι:

    http://www.athensvoice.gr/article/%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BB%CE%B5%CF%82-web/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%B2%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82/%CE%B7-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%B4%CE%BF

    Και επίσης, ένα ενδιαφέρον πρωτοσέλιδο.
    Ίσως το πιο σουρεάλ πρωτοσέλιδο που θυμάμαι:

    http://www.frontpages.gr/data/2015/20150506/AugiI.jpg

  13. Q says:

    Αρχίσανε και οι ξένοι να βλέπουν…….

    http://www.ft.com/cms/s/0/2bc11fe8-0dd5-11e5-9a65-00144feabdc0.html#axzz3cfbaV1Ex

  14. Q says:

    Ο μήνας (τετράμηνο) του μέλιτος μάλλον τελείωσε. Φαίνεται ότι τώρα αρχίζει σφυροκόπημα. Δεν ακούω τίποτα από νταούλια και λίρες….

    http://www.theguardian.com/business/2015/jun/11/imf-holding-gun-alexis-tsipras-head-greece-credit-talks?CMP=share_btn_fb

  15. Mike Miskis says:

    Ααα, Q , δεν τα ξέρεις καλά:

    Οι δανειστές είναι σε πανικό. Μέχρι και ο Ομπάμα είναι σε πανικό. Όχι ότι μας νοιάζει δηλαδή, αλλά καλά να πάθουν. Αφού είναι τόσο ανεύθυνοι!

    Βέβαια, είσαι δικαιολογημένος: Εκεί στις Σέρρες, οι πανηγυρισμοί για το άνοιγμα της ΕΡΤ δεν έχουν φτάσει ακόμα.

    Ενώ εδώ στην Αγ. Παρασκευή, ο κόσμος αγκαλιάζεται κλαίγοντας από χαρά στους δρόμους και όλα πηγαίνουν κάθε μέρα και καλύτερα.

  16. Q says:

    Τα χειρότερα σενάρια επαληθεύτηκαν. Ο πιλότος ρωτάει τους επιβάτες, τι πρέπει να κάνει, τώρα που το αεροπλάνο βρίσκεται μέσα στην καταιγίδα. Δυστυχώς η γιαγιά που κάθεται δίπλα στο παράθυρο και πάει να δει τα εγγόνια της, δεν ξέρει να απαντήσει εάν τα flaps πρέπει να πάνε 3 μοίρες ή 5 μοίρες. Πρέπει όμως να πει ένα εκ των 2……….

  17. Q says:

    http://www.bbc.com/news/world-europe-33303105

    Και τώρα ο Θεός να βάλει το χέρι του. Δεν φοβάμαι μόνο τα πράγματα που θα έρθουν αλλά και τις υπερβολικές αντιδράσεις των Ελλήνων……..

You must be logged in to post a comment.