Η παγκόσμια έρευνα της JDPower για το 2012

Όπως κάθε χρόνο, η JDPower δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας η οποία έχει σαν αντικείμενο την κατάταξη των κατασκευαστών αυτοκινήτων σύμφωνα με την αξιοπιστία τους.

Η μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιήθηκε ονομάζεται PP100 (Problems Per 100 Vehicles)  και αποσυνδέει την μέτρηση από τον αριθμό των οχημάτων που κυκλοφορούν στην αγορά, όντας έτσι απολύτως αντικειμενική.

Αυτό που η έρευνα δεν μπορεί να κάνει, είναι να ξεχωρίσει το είδος των προβλημάτων. Ένα σπασμένο μοτέρ δηλαδή καταγράφεται ως “Ένα Πρόβλημα”, το ίδιο όπως και μια βλάβη στο handsfree τηλέφωνο. Anyway… Μπορείτε να βρείτε την έρευνα εδώ:

http://autos.jdpower.com/ratings/quality-press-release.htm

 

Μερικά αξιοσημείωτα:

-Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκονται τα αυτοκίνητα των Jaguar, Porsche, Cadillac και Honda, με πρώτη των πρώτων την Lexus.

Στον πάτο της κατάταξης βρίσκονται τα αυτοκίνητα των Mitsubishi, Volkswagen, Mini και Fiat, με χειρότερα όλων τα οχήματα της Smart.

-Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βελτίωσε την συνολική της βαθμολογία κατά 5% σε σχέση με το 2011, όπως εξάλλου κάνει κάθε χρόνο.

-Για πρώτη χρονιά στα 26 χρόνια του θεσμού, τα προβλήματα του συστήματος ήχου και πλοήγησης καταλαμβάνουν την πρώτη θέση. Στην κατηγορία αυτή, η αύξηση στις βλάβες σε σχέση με το 2011 ήταν 136%!! Αυτό δεν οφείλεται φυσικά στο ότι τα συστήματα multimedia έγιναν ξαφνικά αναξιόπιστα. Οφείλεται στο ότι αυτά τα συστήματα δεν αποτελούν πλέον προνόμιο μόνο των ακριβών αυτοκινήτων αλλά τα συναντάμε στα μικρά αυτοκίνητα πόλης. ‘Οπως είναι λογικό, στα φθηνά αυτοκίνητα τοποθετούνται και φθηνά multimedia τα οποία (όπως είναι και πάλι λογικό) είναι λιγότερο αξιόπιστα από τα ακριβά.

Μεταξύ των κατασκευαστών που μας ενδιαφέρουν, Toyota, Nissan και Mercedes Benz βρίσκονται πάνω από τον μέσο όρο, ενώ Land Rover, Mitsubishi, Jeep και Suzuki απέσπασαν βαθμολογία κατώτερη του μέσου όρου.

Mike Miskis


5 Comments to “Η παγκόσμια έρευνα της JDPower για το 2012”:
  1. Γιάννης says:

    Ας τα βλέπουν αυτά κάποιοι κύριοι με Mitsubishi που μας έχουν ζαλίσει με την ιαπωνική αξιοπιστία. Μέχρι και τα Land Rover είναι πιο αξιόπιστα!

  2. Ανδρέας says:

    Η πολυθρονα σου ειναι αναπαυτικη μια που θα παρακολουθεις τα δρωμενα του οφ ροαδ με το μπιμπερο στο χερι;

  3. Γιάννης says:

    Αυτό ουδόλως θα με εμποδίζει να εκφέρω την πάντα αντικειμενική μου άποψη και να ασκώ – όπου χρειάζεται – πάντα καλοπροαίρετη κριτική.

  4. Musashi says:

    χμμμμ….εγώ καλύτερα να μη μιλήσω!!!!

  5. Mike Miskis says:

    Μπαααα, γιατί το λες αυτό? 🙂 🙂

You must be logged in to post a comment.