Ιορδανία μέρος 1ο Όαση Azraq και ο δρόμος για το Wadi rum

Αφήνοντας πίσω μας τη Συρία φτάσαμε στα σύνορα με την Ιορδανία. Το πέρασμα των συνόρων εδώ ήταν ακόμα πιο περίπλοκο και χρονοβόρο από της Τουρκίας. Τώρα είχαμε διπλό πέρασμα συνόρων καθώς η έξοδος από την Συρία ήταν το ίδιο πολύπλοκη όπως και η είσοδος (μέχρι και φόρο εξόδου πληρώσαμε) και η είσοδος της Ιορδανίας κάτι αντίστοιχο….

Αφού καταφέραμε και περάσαμε στην Ιορδανία, έχοντας ακούσει πάρα πολλές φορές: “welcome to Jordan” προσπαθήσαμε καταρχήν να καταλάβουμε τι κατάσταση επικρατεί σε σχέση με τη Συρία. Η Ιορδανία έχει φιλοαμερικανικό καθεστώς οπότε άπό την αρχή η εικόνα είναι λίγο καλύτερη από ότι στη Συρία. Τίποτα όμως δεν προμήνυε αυτό που θα συναντήσουμε στη συνέχεια

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού μας στην Ιορδανία η όαση Azraq…

Επόμενος σταθμός το wadi rum

Συνεχίζεται….


5 Comments to “Ιορδανία μέρος 1ο Όαση Azraq και ο δρόμος για το Wadi rum”:
  1. Παναγιώτης says:

    Το καλύτερο μέχρι τώρα ποστ απ’ το ταξίδι! Η έρημος ούτε άμμο δεν έχει! Επίσης το gift-shop του ξενοδοχείου απίστευτο! (Έχει κι’ ένα τομάρι από λύκο καρφωμένο πάνω απ’ τη πόρτα ΧΑΧΑΧΑΧΑ!). Ο αριθμός των φωτογραφιών είναι ο ιδανικός, δεν χρειάζονται εκατοντάδες. Λίγες και καλές! Περιμένουμε τη συνέχεια. Ευχαριστούμε παιδιά!

    Υ.Γ. Ιδέα! Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να είχατε τραβήξει ένα βιντεάκι τον γιατρό π.χ. Να ακούγαμε στα ελληνικά την ιστορία της όασης! Αν συμφωνείτε το συζητάμε για το επόμενο ταξίδι.

  2. Νikos says:

    The Gift Shop rules! Απλά, δεν υπάρχει…

  3. Q says:

    Πάνο έχεις δίκιο για αυτό, αν πρόσεξες, και από το ποστ της Παλμύρας, αφαιρέσαμε κάποιες φωτογραφίες ώστε να το ‘ελαφρύνουμε’ λίγο. Απλά ίσως παρασυρθήκαμε λίγο επειδή προσπαθούμε να μεταφέρουμε, όσο είναι δυνατόν, την ατμόσφαιρα που ζήσαμε στο ταξίδι, στους nomads αλλά και σε όσους παρακολουθούν το site.

  4. Mike Miskis says:

    Να’στε καλά Q-Κέλλυ, πολύ καλό!!

  5. Musashi says:

    Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμη μέρη που οι άνθρωποι έχουν αξία και αξίες. Στην δική μας κοινωνία τίτλοι του στυλ “γιατρός”, αστυνομικός, δάσκαλος είναι συνυφασμένοι με υπότιτλους όπως, κομπογιαννίτες, φακελάκια, ρουφιάνοι, ρουσφέτια, συμφέρον, βίλες, μίζες, απεργοί.

You must be logged in to post a comment.