Ξεσκόνισμα στην Εύβοια

Χαρά και διαβίωση. Στόχος μας η διάσχιση της Εύβοιας από τον νότο προς τον βορρά. Το ραντεβού της Παρασκευής σ’έναν καταπληκτικό ξενώνα στην Στενή Ευβοίας το Μουσικό Πανδοχείο “http://www.mousikopandoxeio.gr/index.php” που έχει πραγματικά πολλά να προσφέρει στους φιλοξενούμενους. Μένεις σε πανέμορφα δωμάτια διακοσμημένα με πολύ γούστο και ποιότητα, πίνεις μουσική ζωντανή από την πηγή,  μιλάς με τον πολύ φιλόξενο ιδιοκτήτη και εμπνευστή Τάσο Ιωαννίδη ,  βλέπεις γλυπτά παντού και άλλα. Φαγητό στον “Βράχο” και ύπνο νωρίς.

Το επόμενο πρωί ξεκινά με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες γεγονός που χαροποιεί τον γυναικείο πληθυσμό. Τα προβλήματα ξεκινούν νωρίς αφού στην διάσχιση ενός μικρού ποταμού η απουσία snorkel στο αυτοκίνητο του Ανδρέα επέτρεψε στο νερό να φτάσει στον κινητήρα του Pajero. Μετά από 4 σχεδόν ώρες και με την βοήθεια του Βαγγέλη που ξεκίνησε και ήρθε από την Κύμη με παρέα, το αυτοκίνητο ήταν ξανά “αξιόπλοο” Στις διαδρομές που ακολούθησαν με πλοηγό τον Ιάκωβο και οδηγό τον Jakob, η σκόνη κυριαρχούσε στο ξερό κατά τα άλλα τοπίο της νότιας Εύβοιας.

Το βράδυ που ήρθε μαζί με πολύ πείνα. Η κατασκήνωση στήθηκε στο σκοτάδι. Σκηνές, φωτιά, τσίπουρο, κοντοσούβλι και πολύ κουβέντα. Αχ!!… αυτή η βραδινή κουβέντα..! Δεν θα την άλλαζα με τίποτε εκείνη την ώρα και την σκηνή που θα κοιμόμουνα ούτε με το καλύτερο ξενοδοχείο!

Το μέρος αποδείχτηκε πολύ καλό εκτός κάποιου μικρού απροόπτου! Δυστυχώς ο αγώνας 4χ4  ” 24 ώρες” περνούσε από κει. Τα πρώτα αυτοκίνητα πέρασαν γύρω στις τέσσερις με σπασμένες εξατμίσεις που σερνόταν στο χώμα.  Ειλικρινά δεν μπορούσα να καταλάβω από τον θόρυβο τι ήταν αυτό που περνούσε.  Ξεσήκωναν πραγματικά τον τόπο. Την επομένη στο χωριό που περάσαμε οι κάτοικοι ήταν πραγματικά αναστατωμένοι και μας ρωτούσαν αν και μεις είμαστε από τον αγώνα.

Η πορεία συνεχίστηκε με κατεύθυνση στον βορρά όπου το τοπίο πραγματικά μας αποζημίωσε. Η φύση πανέμορφη και οι δρόμοι νωποί και χωρίς σκόνη.  Παίξαμε όσο μας το επέτρεψε ο χρόνος, αλλά η μέρα πέρασε γρήγορα και ήρθε η ώρα για τη  επιστροφή! Φιλοξενούμενη στην συντροφιά μας η Φωτεινή και ο Ιάκωβος που πραγματικά δέσανε με την υπόλοιπη παρέα και τους ευχαριστούμε.

Mike Mour


31 Comments to “Ξεσκόνισμα στην Εύβοια”:
  1. Mike Miskis says:

    – Τι ωραίες φωτογραφίες και κείμενο φιλαράκι… Βλέπω ξαναβρίσκεις τη φόρμα σου!!

    – Βαγγέλη, δε γλυτώνεις. Όταν κάνουν δραστηριότητα χωρίς εσένα, θα την κάνουν Εύβοια. Να μη σε τρώνε τα χιλιόμετρα Σαββατιάτικα..

    – Ντινάρα, ελπίζω να έχουμε περισσότερη Ελένη πλέον!!

    – Χάρηκα πάρα πολύ που η δραστηριότητα πήγε καλά. Ελπίζω ο Ιάκωβος να βρει μιμητές στην πρωτοβουλία του. Οι φωτό από τη διαβίωση φανταστικές…

  2. Dinos says:

    Η Ελένη το καταευχαριστήθηκε αυτό το ΠΣΚ. Εγώ δεν σας κρύβω, μετά τις part time εξορμήσεις, το μεροκαματάκι με ψιλοκούρασε. Αλλά μάαααρεσεεε!…
    Καλά οργανωμένος ο Ιάκωβος και το ξαδερφάκι άξιο του βάρους του ονόματος των Χατζηιορδανογλέων!
    Η Φωτεινή έχει όλα τα στοιχεία για να εξελιχθεί σε γνήσιο nomadoκόριτσο!
    Ο Μoor στα καλύτερά του (και χωρίς συνοδηγό παρακαλώ). Ο Γιάννης και ο Αντρέας ετοίμασαν το ωραιότερο κοντοσούβλι που έχω φαέι και απέφυγαν να “συγκρουστούν” στο σκονισμένο terrain, αλλά δήλωσαν ότι σε 2-3 βδομάδες ίσως συμβεί.
    Περιμένουμε και τις άλλες φωτο παιδιά!
    Ιάκωβε, τι κάνατε όταν έφυγα την Κυριακή;

  3. Ανδρέας says:

    Τελικά για ακόμη μια φορά αποδείχτηκε το πόσο ευεργετικό είναι οι δραστηριότητες.
    Ευτυχώς το πατζερακι την γλίτωσε φτηνά.
    Είμαι απίστευτα απογοητευμένος με τον Βαγγέλη που καθυστέρησε να έρθει αλλά και όταν ήρθε κοιμόταν όρθιος και έτσι το λύσιμο πήρε πολύ χρόνο και πολύ περισσότερο το δέσιμο που περίμενε από εμένα να του λέω, και όλα αυτά επειδή δεν είχε μαζί του το εγχειρίδιο που του έχω δώσει .
    Ας μην σχολιάσω καλύτερα το γεγονός ότι δεν είχε μαζί του καινούργια μπουζί.
    Ντινακο καλύτερα που δεν συνέχισες μαζί μας γιατί θα γέμιζες το αυτοκίνητο λάσπες χαλιά μπιαχ!!!!

  4. Παναγιώτης says:

    Πολύ καλή φάση. Στις φωτογραφίες βλέπω χαλαρότητα και ευτυχία. Επίσης ο χώρος κατασκήνωσης σοφά επιλεγμένος δίπλα σε κομμένα ξύλα…

  5. Musashi says:

    Πού ήσουν εσύ Φιλαράκι που σου τηλεφωνούσα να γελούσαμε λίγο;;;;

  6. Παναγιώτης says:

    Κοιμόμουνα…zzzzzzzzzz

  7. Βαγγέλης says:

    Άντρικo εγώ εκεί που ήρθα μάλλον εσένα γλίτωσα από έμφραγμα παρά το pageraki από το πνίξιμο που του έκανες την επόμενη φορά που δεν θα αργήσει με την κουλαμάρα που σε διακρίνει τα φέρω απ όλα μπουζί, εγχειρίδια κ αλλά σωστικά μέσα…….. που κανείς μετά να μου μιλήσεις καμιά εβδομάδα

  8. Musashi says:

    Βαγγέλη, την επομένη να φέρεις καλαμαριέρα!!!!

  9. stelios says:

    Τα ξύλα δεν τα έκοψε ο Musashi?

  10. Γιάννης says:

    Κατ’ αρχάς συγχαρητήρια στους φωτογράφους, Mike και Ιάκωβο. Για μένα η “ουσία” αυτής της δραστηριότητας, πράγματι αποτυπώνεται στα πρόσωπά μας, όπως εύστοχα παρατήρησε και ο Παναγιώτης. Χαλαρότητα και ευτυχία… Τι περισσότερο θα μπορούσε δηλαδή να ζητήσει κανείς από μία δραστηριότητα; Μπορεί ο καιρός να ήταν ανοιξιάτικος, μπορεί να φάγαμε αρκετή σκόνη και πέτρα, μπορεί να μην κλείσαμε μάτι όλη νύχτα από το ροχαλητό του Αντρέα και τις σπασμένες εξατμίσεις του 24ωρου, περάσαμε όμως τέλεια και η διαβίωση του Σαββάτου νομίζω θα μας μείνει αξέχαστη. Το κλίμα στην ομάδα ήταν φανταστικό! Χαίρομαι επίσης ιδιαίτερα που σε όλα τα παραπάνω συμφωνεί και η Φωτεινή, η οποία για αρχάρια τόσο στην παρέα όσο και στο σπορ, νομίζω πως πήρε άριστα. Αποδείχθηκε επίσης ότι ο βαθμός δυσκολίας μιας δραστηριότητας δεν καθορίζει ούτε την επιτυχία της, ούτε πολύ περισσότερο το είδος των αυτοκινήτων που συμμετέχουν σ’ αυτή. Οι Ιάκωβοι πολύ καλοί στον ρόλο του πλοηγού! Αν δεν είχαμε και την καθυστέρηση του υποβρύχιου Pajero, θα είχαμε προλάβει να δούμε περισσότερα πράγματα το Σάββατο, αλλά αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα όταν έχεις μαζί τον Αντρέα. Άσε που άργησε να έρθει και ο Βαγγέλης, όπως σωστά επισήμανε ο προαναφερόμενος κουλός οδηγός του Pajero. Όσο για τον Mike, ήταν πράγματι στα κέφια του και πέρα από τις πάντα ξεχωριστές φωτογραφίες του, εμένα προσωπικά με άφησε άφωνο η απίστευτη ομελέτα από “Πανεπιστημιακού” επιπέδου αυγά Θεσσαλονίκης. Ντίνο, νομίζω ότι την Ελένη πρέπει να τη φέρνεις συχνότερα στις δραστηριότητες! Ας σου γκρινιάζει και λίγο για τις ταρζανιές, έχει τη γλύκα του και αυτό! Ελπίζω να βρεθούμε σύντομα ξανά στο βουνό, μαζί με τους υπόλοιπους της παρέας που δεν κατάφεραν να έρθουν.

  11. vlassis says:

    Μπραβο ρε παιδακια. Πνατα τετοια και ελπιζω στην επομενη μαζι.

  12. Dinos says:

    O Νικόλας διάλεξε το τερατάκι?

  13. Παναγιώτης says:

    Σε όποιον δεν έχει δικό του avatar έβαλα ένα τερατάκι…

  14. Dinos says:

    Πανούλη γιατί δεν μεγαλώνουν οι φωτο με διπλό κλικ?

  15. Παναγιώτης says:

    Γιατί είναι ήδη στο μεγαλύτερο μέγεθός τους

  16. bill says:

    Καμιά ζωντανή φωτό από το πνηξιματάκι δεν έχουμε?

  17. Ανδρέας says:

    ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ Ν 2
    Μια που το βόρειο τμήμα της Ευβοίας ξεπετάχτηκε εξαιτίας της καθυστέρησης του βαθυσκάφους Σάββατο πρωί 12/12 ξεκινάμε από Προκοπι με κατεύθυνση πάλι βόρεια αλλά με περιθώριο να εξερευνήσουμε με μεγαλύτερη άνεση τα διάφορα δρομάκια που προσπεράσαμε. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για Παρασκευή διανυκτέρευση ας ενημερώσει. Και φυσικά μιλάμε για σκηνούλες.

  18. Mike Miskis says:

    Έχετε διάθεση να το κάνουμε προπόνηση?
    Βαρέθηκα να πηγαίνω συνέχεια στα καμένα και τελευταία το έχω αραιώσει. Θα ξέρω αν μπορώ το Σ/Κ τη Τρίτη το βράδυ.

  19. Νikos says:

    Εγώ είμαι μέσα. Που θα συναντηθούμε? Θα ανέβουμε όλοι μαζί? Προπόνηση, βόλτα, πλάκα, ότι θέλετε, τα κάνω όλα!

  20. Mike Miskis says:

    Νίκο, φοβερό το ανθρωπάκι στο avatar σου!
    Είναι μήπως ο νονός σας όταν βλέπει πλάγια κλίση?

  21. Ανδρέας says:

    Για περισσότερες λεπτομέρειες όσο αναφορά τις διαδρομές επισκεφθείτε το site http://www.paparounotoulipas.kimi..

  22. Mike Miskis says:

    Άκυρο για ‘μένα, καλά να περάσετε και προσεκτικά.

  23. Νikos says:

    Παιδιά, για ευνόητους λόγους, η Μαρίνα δε μπορεί έρθει. Για να μην έρθω όμως μόνος, θα βρω κάποιον για παρέα. Σίγουρα θα ε΄λιναι άτομο που θα δέσει και θα είναι θετικό στην παρέα… Για να ανέχεται εμένα άλλωστε, ε, δε μπορεί, θα είναι flexible!
    Τελικά ποιοί θα πάμε?

  24. Iakovos says:

    Για εμένα αυτό τη Σάββατο είναι μάλλον καμένο, γιατί έχουμε το πανελλήνιο οικογενειακό πρωτάθλημα αντισφαίρισης και η μητέρα θα περιμένει την συμμετοχή μου με μεγαλη ανυπομονησία.

    Αλλα επιφυλάσσομαι για την Κυριακή, που ίσως ξεπροβάλλω μπροστά σας…
    Αντρέα το στίγμα της κατασκήνωσης θα χρειαστώ μόνο όταν το βρείτε!

    ΥΓ Μαικ, να φανταστώ ότι η προβολή τελικά έγινε, η ακομα είναι στα κανονίσματα?

  25. Ανδρέας says:

    Δημήτρης + Βιβή
    Νίκος + ????
    Βαγγέλης – Παναγιώτης – Ανδρέας
    Πακης + Φωτεινή θα δούμε
    Ο Ιάκωβος προτίμησε από το να τον καρφώσω να αποκαλύψει από μόνος του τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ λόγο που δεν θα έρθει .

  26. Νikos says:

    Νίκος + Μιχαήλ, πρώτο παιδί, χαμηλοί τόνοι και ζεστή καρδιά (μια και λείπουν οι Μιχάληδες, είπα να συμπληρώσω το κενό).
    Μισκή, λείπεις 2 στα 2, ή κάνω λάθος? Καταγράφεται…
    Ο ηλίθιος ο Πάκης συζητάει αν θα έρθει? Δηλ. τι? Όταν δεν έρχομαι έρχεται και όταν έρχομαι δήθεν έχει πολλή δουλειά? Ρε Πάκη μυρίζει ψοφίμι εδώ… Και δεν εννοώ ούτε τη μπακατέλα το όχημά σου ούτε τον καβάλο του παντελονιού σου, εννοώ τα κουράγια σου και το ότι έκ….ς μέντες μήπως γίνεις ρεντίκουλο στο κορίτσι… χεχεχε… Καλάαααα…
    Για τον Ιάκωβο δεν μπορώ να εκφέρω άποψη ακόμα… Είμαι στο στάδιο της χώνευσης της αιτιολογίας. Προσπαθώ να αναλογιστώ το μέγεθος της μαμοθρευτοσύνης τού κατά τα άλλα αξιέπαινου οδηγού (τό’χω) Χατζηιορδάνογλου, η οποία φτάνει σε μονάδες μέτρησης που η ανθρωπότητα ίσως να μην ξαναντικρύσει, μετά από αυτό… Η μαμά στα στενοχωρεθεί εάν ο Χατζηιορδάνογλου δεν παίξει στο οικογενειακό πρωτάθλημα τέννις???? Και οι Nomads? Ποιός τους ρωτάει αυτούς αν θα στενοχωρεθούν? Μπορεί να μην ψηθούν καλά οι μπριζόλες στην κατασκήνωση…
    Για το Νονό τι να πω? Τύπος και υπογραμμός… Καταστρώνει, οργανώνει, ενημερώνει, εκτελεί. Φοβερός!
    Ψύχα, γυάλισέ το καλά το όχημα, μη μας κάνεις ρεζίλι… Θα έχεις προσέξει φαντάζομαι ότι όλα τα άλλα αυτοκίνητα είναι πένες, έτσι? Καλά δεν το λυπάσαι ρε?
    Ο Ντινάρας με την Ελένη φαντάζομαι αφού πήγαν στη διαβίωση την προηγούμενη φορά, καθάρισαν και για το 2009 και για το 2010 με τις διαβιώσεις… Κρίμα, μισή θα είναι η παρέα…
    Πάνο, τελείωνε με τις φυσιοθεραπείες και τις αποκαταστάσεις, επιτάχυνέ τα όλα… Πόσο ακόμα θα πηγαίνουμε μόνοι μας εκδρομές?

  27. Mike Miskis says:

    Η προβολή θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα και μπορεί να συνδυαστεί με μυρωδάτο καφέ και εορταστική μάζωξη της ομάδας.
    Σας ενημερώνω μόλις έχω οριστική ημερομηνία από τον XYZ.

  28. Νikos says:

    Είμαι όλος αυτιά, Mike! (φαίνεται και στις φωτογραφίες άλλωστε…)

  29. Dinos says:

    Νικολάκι, ίσως έρθω.. (σσσσσσς…)

  30. Νikos says:

    ΝΤΙΝΑΡΑΑΑΑΑΑ, ΛΕΓΕ ΤΕΤΟΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΣ ΜΟΝΟ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ! ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΣΩ!

  31. Dinos says:

    Είπα ίσως.
    Τελικά πάω χωριό!
    Καλά παιχνίδια!!!

You must be logged in to post a comment.