Φαράγγι Ταυρωπού – prescout (60 images)

Το σημείο εισόδου μας στο φαράγγι άλλαξε, λόγω μιας κατολίσθισης.
Έτσι, τα 5-6 προγραμματισμένα χλμ τελικά έγιναν… 15.
Παρόλα αυτά η διάσχιση έγινε με επιτυχία.

Οι φωτό του Πάνου και του Μιχάλη λένε 1000 λέξεις η καθεμία.

Άψογη η παρουσία των καλεσμάνων μας, Μάριου και Πάνου…
Εντυπωσιακή η συνολική προσπάθεια των οδηγών, Mousashi, Jimboo και Μάριου, σε συνθήκες που δεν συγχωρούν βιασύνη και απώλεια συγκέντρωσης. Η υπομονή και η ηρεμία τους -και το επίπεδο προετοιμασίας- μας έβγαλαν χωρίς σοβαρές ζημιές από ένα φαράγγι που δεν έχει ξαναπατήσει τροχοφόρο…
Μόλις η αυτοσυγκέντωση κάποιου από τους οδηγούς έσπαγε στιγμιαία, ο παράδεισος μέσα στον οποίο είχαμε μπεί κινδύνευε να μετατραπεί σε κόλαση. Οι “πισίνες” στις καμπές του ποταμού, με την άμμο και τα 5 μέτρα βάθος νερού είναι μαγικά όμορφες παγίδες…

Το Patrol της ομάδας, όπως είναι λογικό, καταπονήθηκε στις πέτρες αισθητά περισσότερο από το LR και το TJ, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τα αντίστοιχα νορμάλ μοντέλα. Είναι όμως θηρίο, και επιβεβαίωσε τη φήμη του. Πόσα οχήματα υπάρχουν που μπορούν να περάσουν αλώβητα το φαράγι με εντελώς νορμάλ μετάδοση!!!

Ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής του prescout ήταν το ίδιο το φαράγγι.
Μία από τις αμέτρητες εικόνες, το camp, η φωτιά διπλά στο ποτάμι, τα οχήματα που στεγνώνουν με ανοικτές πόρτες, χρησιμεύοντας ταυτόχρονα και σαν απλώστρες για τα βρεγμένα μας ρούχα, και το σκοτεινό νερό που κυλάει γύρω μου, κατά τη διάρκεια της βραδυνής μας βουτιάς σε μία από τις πισίνες, έχει πάρει ήδη τη θέση της στο καλύτερο “άλμπουμ” της μνήμης μου.

Mike Miskis


10 Comments to “Φαράγγι Ταυρωπού – prescout (60 images)”:
  1. Γιώργος says:

    ‘Heaven is a place on earth’
    Το τοπίο ήταν παραδεισένιο και οι συνθήκες ιδανικές.
    Το ποτάμι σε γέμιζε ενέργεια αλλά και ηρεμία.
    Δημιουργήθηκε ένας αντιφατικός συνδυασμός, της χαλάρωσης που προσφέρει το περιβάλλον με την ένταση και την αδρεναλίνη που απαιτούσαν τα περάσματα.
    Τελικά ο εξοπλισμός ‘scuba diving’ δεν χρειάστηκε!
    Η ομάδα δούλεψε άψογα.
    Το μέρος είναι από αυτά που σε ‘κρατάνε’ εκεί πολλές μέρες μετά αφού έχεις φύγει!

  2. Musashi says:

    Η τοποθεσία μαγική! Αμφιβάλω αν πέρασε ανθρώπου πόδι. Για αυτοκίνητο δεν το συζητώ. Ίσως θα ήταν πιο εύκολο τον Αύγουστο αλλά δεν θα είχε την ίδια ομορφιά χωρίς νερό! Γύρω στα 16 απαιτητικά χιλιόμετρα μέσα από την κοίτη της Μέγδοβας! Το μεσημέρι αισθανθήκαμε ότι ανακαλύψαμε την “Πηγή της Αθανασίας” που έψαχνε ο Μ. Αλέξανδρος στην διάρκεια των κατακτήσεών του όταν βουτήξαμε στα καταπράσινα νερά του ποταμού….πραγματικά ξαναζωντανέψαμε! Η διανυκτέρευση χωρίς κανένα πρόβλημα. Χωρίς κουνούπια ο ύπνος ήταν καταπληκτικός! Είχα χρόνια να κοιμηθώ έτσι! To ταρακούνημα ήταν εξοντωτικό ειδικά για τους οδηγούς ενώ οι συνοδηγοί περπάτησαν το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής! Οι ποδιές προστασίας από 6 χιλ αεροπορικό αλουμίνιο της Asfir στο Patrol ανακάλυψαν τον πραγματικό κόσμο και χρειάστηκε να επιδιορθωθούν δύο φορές. Πάντως ήταν απολύτως χρήσιμες αλλά λίγες, χωρίς αυτές θα είχαμε μεγάλες ζημιές. Οι παγίδες ήταν πολλές μιας και το νερό αν και διαυγέστατο έκρυβε το μέγεθος των πετρών στον βυθό ή το βάθος του νερού. Σε κάποια σημεία το αμμώδες έδαφος αποδείχτηκε θανατηφόρο για το βάρος και τα ελαστικά του Patrol. Σημειωτέων ότι το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου άγγιζε τους 3 τόνους! Παρ’όλα αυτά αποδείχθηκε άξιο της φήμης του σαν multirole αυτοκίνητο και πολύ στιβαρό.Η σχάρα αποδείχθηκε σωτήρια για τα πράγματά μας που παρέμειναν στεγνά σε σχέση με αυτά εντός του αυτοκινήτου που βράχηκαν! Overall ήταν ένα καταπληκτικό εγχείρημα με καταπληκτική παρέα!!

  3. Dinos says:

    Σας θαυμάζω! Σας θαυμάζω! Σας θαυμάζω! Σας θαυμάζω! Σας θαυμάζω! Σας θαυμάζω! Σας θαυμάζω!

  4. stelios says:

    Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι!!!
    Μπράβο παιδιά! Άξιοι όλοι σας!

  5. Mike Miskis says:

    Ionut, you must visit this place!!
    By the way, Mario (the fellow with the LR90) will come to Romania to see the TAT 2006. I will give him your number to contact you there (if that’s O.K. with you).

    Μιχάλη, η ασφαλής ολοκλήρωση του prescout οφείλεται κατά 90% σε σας τους πιλότους… η ομορφιά της εμπειρίας σε ολόκληρη την ομάδα…. οι απίθανες φωτό στους φωτογράφους.
    Πως θα καταφέρουμε να ξανακάνουμε το φαράγγι, σαν κανονική δραστηριότητα με όλη την ομάδα?? Για τα nomad girls θα είναι το απόλυτο highlight!!
    Και με καλεσμένους?? Νίκος και Δανάη, Κώστας και Σωτηρία περιμένουν…

  6. ionut says:

    very nice pictures and place!
    and the water was so clean 🙂

    of course, give him my number and tell him to call me asap.

    see new pictures from the TAT at
    http://www.transilvania-trophy.com/2006.php

    ionut

  7. vlassis says:

    Κριμα που δεν μπορεσαμε να ειμαστε ολοι μαζι.
    Μike πρεπει να βρουμε τροπο να παμε ολοι μαζι εστω και ποδαρατο ενα μεγαλο κομματι.

    Οι photo super.

    By the way musashi ειχες σκοπο να γεμισεις τσαμπα πετρελαιο σ’αυτη την φαση???
    http://nomad.gr/legacy-images/tavropos-17-06-2006-274.jpg

  8. bill says:

    Απ’ τις καλύτερες photo, αλλά και εξορμήσεις, μου φαίνεται η τελευταία! Πραγματικά ζήλεψα! Ελπίζω να επαναληφθεί!

  9. Παναγιώτης says:

    Βασίλη σίγουρα θα επαναληφθεί. Έχε υπόψη σου όμως ότι δεν είναι διαδρομή για Jimny. Χρειάζεται snorkel και μεγάλο ύψος (τροχοί-ανάρτηση).

  10. Mike Miskis says:

    Ζουλάπι, θέλει προετοιμασία. Αδιαβροχοποίηση, αργό transfer, ύψος… Σκέψου μόνο, τα οχήματα στις φωτό, πόσο ψηλά είναι στην πραγματικότητα.
    Επίσης θέλει πολλή προσοχή. Για 14km περίπου δεν υπάρχει ενδιάμεση έξοδος. Αν ακινητoποιηθεί κάποιο όχημα βγαίνει μόνο με Chinook!! Το σκηνικό πάντως είναι απίστευτο…

    Ionut, i’ll give Mario your number today.

You must be logged in to post a comment.