Ίταμος, Δασικό χωριό Δρυάδων

Το ραντεβού ήταν το βράδυ της Παρασκευής στο Δασικό Χωριό Δρυάδες στην περιοχή Ιτάμου. Τα ξύλινα σπιτάκια χαμένα στην γεμάτη έλατα ανηφορική πλαγιά του βουνού που μας έβγαζε το φαγητό από την μύτη κάθε βράδυ που ανηφορίζαμε για ύπνο. Τα τζάκια πήραν φωτιά και οι βραδινές κουβέντες ατελείωτες στα πλαίσια που επέτρεπε η κούραση!

DSC_0018.jpg

 1 (58).JPG

Την επομένη όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με το πλάνο που είχαμε κάνει μετά από την εξερευνητική επίσκεψη της ομάδας σε προηγούμενο χρόνο! Την ημέρα φάνηκαν όλα τα χρώματα και το μεγαλείο της φύσης! Η βροχή έπεφτε αρκετή μέχρι το μεσημέρι και άλλαξε ριζικά το terrain ενώ πιο πάνω χιόνιζε! Η λάσπη φάνηκε με το πρώτο πέρασμα αυτοκινήτου και μετέβαλε το παλιό χαμένο μονοπάτι σε μια καφέ λασπώδη γλίστρα που ήταν too much για τα Mud-ασφάλτινα ελαστικά μας. Η διάσταση 33″ χάθηκε στην λάσπη και το θέμα έγινε πάρα πολύ ενδιαφέρον! Και η παραμικρή βελτίωση εδώ χρειαζόταν και φαινόταν! Μπροστινά μπλοκέ, rock sliders, εργάτες είχαν την τιμητική τους! Υπήρξαν στιγμές που χρειάστηκε να πάρουμε αυτοκίνητο 2 τόννων στα χέρια! Η απώλεια ενός ημιαξονίου (άγιος άνθρωπος αυτός ο Τριαντάφυλλος) μας ανάγκασε να απαρνηθούμε ένα αυτοκίνητο και να κάνουμε στο μυαλό μας νέα σχέδια! Δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω ανθρώπους στην προσπάθεια, ήταν όλοι μαζί μια καταπληκτική ΟΜΑΔΑ!Οι φωτογραφίες τα λένε όλα!

 1 (10).JPG

 1 (27).JPG

 1 (20).JPG

 (70).JPG

 (68).JPG

 (49).JPG

 (29).JPG

Μεγάλη προσοχή στην φύση! Με δυό μανούβρες σώζουμε και το ελατάκι!

 0 (186).jpg

 (35).JPG

 0 (354).jpg

 0 (282).jpg

 (57).JPG

 (18).JPG

 (17).JPG

 0 (212).jpg

 0 (115).jpg

 0 (106).JPG

 (14).JPG

 0 (164).jpg

 (16).JPG

 0 (80).JPG

 (4).JPG

 (2).JPG

 0 (446).jpg

 0 (440).jpg

 0 (402).jpg

 0 (422).jpg

 0 (362).jpg

 0 (372).jpg

 0 (380).jpg

 0 (348).jpg

 (93).JPG

 (99).JPG

 (87).JPG

 (90).JPG

 0 (52).JPG

 0 (34).JPG

 (64).JPG

 (84).JPG

 (74).JPG

 0 (264).jpg

 0 (256).jpg

 0 (246).jpg

 0 (228).jpg

 0 (220).jpg

 0 (198).jpg

 0 (192).jpg

 0 (156).jpg

 0 (160).jpg

 0 (114).JPG

 0 (153).jpg

 0 (330).jpg

 0 (140).JPG

 0 (102).JPG

 0 (82).JPG

 0 (72).JPG

 0 (108).JPG

 0 (60).JPG

 0 (44).JPG

 0 (18).JPG

 0 (10).JPG

.JPG

 0 (182).jpg

 0 (302).jpg

 0 (295).jpg

 0 (288).jpg

 0 (308).jpg

 0 (306).jpg

 0 (340).jpg

 (21).JPG

 (130).JPG

 (138).JPG

 (45).JPG

 0 (472).jpg

DSC_0123.jpg

DSC_0122.jpg

DSC_0118.jpg

DSC_0086.jpg

DSC_0081.jpg

DSC_0076.jpg

DSC_0066.jpg

DSC_0056.jpg

 1 (8).JPG

 1 (7).JPG

 1 (65).JPG

 1 (3).JPG


33 Comments to “Ίταμος, Δασικό χωριό Δρυάδων”:
  1. Παναγιώτης says:

    Επιτέλους η λάσπη ήρθε. Εξαιρετική η δραστηριότητα από κάθε άποψη (αν και εγώ δεν έκανα ούτε πέντε μέτρα!) Περιμένω με ανυπομονησία τα σχόλιά σας.

    Mike ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ φωτογραφική κάλυψη…η καλύτερή σου ever!!

  2. Mike Miskis says:

    Mike, τι να πω για τις φωτό και το κείμενο… συγχαρητήρια!!

    Το terrain ήταν μόνο για λάστιχα simex και bogger. Τα απλά Mud Terrain μας ήταν εκτός μάχης από τα πρώτα μέτρα. Όμως τα οχήματα αυτά δεν είναι αγωνιστικά, τα έχουμε για off road, για εξερευνήσεις, για ταξίδια, για χιλιόμετρα… έτσι δεν μπορούν να φοράνε αγωνιστικά λάστιχα. Ίσως τα TSL να είναι η επόμενη επιλογή, στο 120άρι του Βλάσση έκαναν πολύ καλή δουλειά.

    Κάθε βελτίωση έπαιξε ρόλο, κάθε ώρα γυμναστικής έπαιξε ρόλο, κάθε ώρα προπόνησης στην οδήγηση επίσης. Από την άλλη φάνηκαν και οι (πολλές) αδυναμίες μας… και τα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Το γεγονός όμως ότι οι διαδρομές “βγήκαν” και δεν κάναμε πίσω, χωρίς ουσιαστικά ζημιές εκτός από την κακιά στιγμή του Cruiser, οφείλεται στη συνοχή και τη δύναμη του συνόλου. Μπράβο σε όλους, και στα κορίτσια ακόμη περισσότερο για την αντοχή τους!!!

    Η φύση μαγευτική… οι “θεατές” στην τελευταία διαδρομή της Κυριακής όλα τα λεφτά…

  3. vlassis says:

    Μιχαλη Μπραβο,
    Νομιζω οτι δεν χρειαζονται πολλα λογια. Οι φωτογραφιες τα λένε ολα.
    Για αλλη μια φορα μπραβο στους scouters που εγραψαν καταπληκτικη διαδρομη.

    Mike δουλεια θελουμε σιγουρα ,ωστοσο νομιζω οτι η ΟΜΑΔΑ δουλεψε.
    Να μην ξεχναμε οτι ενα τελειως νορμαλ Cruiser περασε ολη την διαδρομη χωρις ουσιαστικη ζημια.
    Μπραβο σε ολους.

  4. Ανδρέας says:

    Mike οι φωτογραφιες απεικονιζουν ακριβως το terrain και τις κλισεις, και εγω πιστευω οτι ειναι η καλυτερη καλυψη που εχεις κανει μεχρι τωρα.Εγω εζησα κατι διαφορετικο χωρις το Pajeraki και μπορω να πω οτι μου αρεσε πιο πολυ απο οτι πιστευα.ΦΙΛΑΡΑΚΙ τι να πει και το Pajeraki που ηταν κλεισμενο μεσα μαζι με τα ΖΟΥΜΠΑΔΑΚΙΑ!!!! Ατακες της εκδρομης!!! Ανδρεα δεν τα βλεπω τα ζαρκαδια-Γκαβε-Αληθεια ειδες ζαρκαδια???-Αρνητικο Feetback -Παιδια μην δωσετε nescafe στον Μισκη-ΤΟ ΕΧΩ!!!

  5. Ανδρέας says:

    Συγνωμη ξεχασα το καλυτερο-ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΝΕ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ-
    Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Κ Α Ν Ε Π Ι Ο Μ Π Ρ Ο Σ Τ Α
    Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Κ Α Ν Ε Π Ι Ο Μ Π Ρ Ο Σ Τ Α !@?”¨%
    ΤΟΥΣ ΑΦΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ.

  6. Ζωή says:

    Νομίζω πως είχαμε καιρό να κάνουμε τέτοια δραστηριότητα .. Τουλάχιστον αναφέρομαι σε αυτές που έχω βρεθεί και θυμάμαι εγώ… Τα περάσματα είχαν τρομερό ενδιαφέρον σε συνδυασμό με το γεγονός, πως κάθε όχημα με τον οδηγό του φυσικά, είχε ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της κάθε δυσκολίας. Με αποτέλεσμα να έχουμε, θέαμα, γέλιο πολλές ατάκες και πολλές φωτογραφίες….
    Η παρέα μας καταπληκτική και δεμένη.

    Υ.Γ.: Το cruiseraki μου έλειψε, αλλά δεν πειράζει φιλαράκι την επόμενη φορά.

  7. Musashi says:

    Δύο ημιαξόνια ταξιδεύουν σήμερα το βράδυ για Αθήνα!!

  8. Καλά, αυτό το “κάνε πιο μπροστά” πότε έγινε????

  9. Musashi says:

    Στελάκο ευχαριστώ πολύ για την άμμο απο την Ανατολή, καταπληκτική!!

  10. Mike Miskis says:

    …αφρούς…ζαρκάδια… τι φαντασία αυτό το παιδί!!

  11. Anna says:

    Ooops…
    Κάνατε πάλι χαμό απ ό,τι βλέπω…τα 33άρια χάθηκαν μες την λάσπη?

    Έχω πάθει σοκ με τις φωτογραφίες του Μike, ορισμένες νομίζεις πως είναι από πεδίο μάχης κανονικά!!
    Κάτι τέτοιο δεν έγινε…?
    Πολύ ατμοσφαιρικό το σκηνικό στον Ίταμο!

    P.S: Λατρεύω φωτό Ντίνου, “με αποφασιστικότητα, σεξ απήλ, και εμπειρία”.

    Πάντα τέτοια!…

  12. Μπράβο Μιχάλη, πολύ καλή φωτογραφική προσέγγιση. Για μένα η δραστηριότητα αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική, γιατί ήταν η πρώτη με όλη την ομάδα και το G. Το Σάββατο μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα. Από τη μια η πολλή λάσπη, το βάρος του G, και η έλειψη διαδρομών και από την άλλη η έλλειψη εξοικείωσης από μέρους μου με το G (βάρος, ύψος, απόκριση στο γκάζι, ‘πάτημα’) με ταλαιπώρησαν ιδιαίτερα. Η αντοχή της μετάδοσης του G δοκιμάστηκε ιδιαίτερα, καθώς πολλές φορές είχα το τιμόνι τέρμα στριμένο με όλα κλειδωμένα. (όπως και στη φωτο με τον τροχό στον αέρα).
    Την Κυριακή τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Το clearence του G με βοήθησε να κάνω ένα άνετο και ανώδυνο πέρασμα… και φυσικά το ευχαριστήθηκα περισσότερο.
    Θα συμφωνήσω ότι η ομάδα δούλεψε πάρα πολύ καλά. Όμως θα ήθελα να ξεχωρήσω τους M & Μ οι οποίοι ήταν ΄παντού΄και δούλεψαν πάρα πολύ. Επίσης τον Αντρέα ο οποίος χωρίς το pajeraki προσέφερε την εμπειρία του στα περάσματα. Επίσης θεωρώ πολύτιμη την παρουσία του Νίκου ο οποίος αφενός έχει ένα πολύ καλά προετοιμασμένο αυτοκίνητο, ξέρει να οδηγάει πολύ καλά οπότε δεν χρειάζεται ιδιαίτερη βοήθεια, και είναι πανταχού παρών βοηθώντας όλους σε όλα!!!

  13. Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στη δραστηριότητα έχασα το κινητό μου, οπότε θερμή παράκληση σε όλους να μου στείλετε ένα SMS με τον αριθμό σας.

  14. Νίκος says:

    Παίδες γειά σας! Εδώ Φαίδωνας! Η Λάσκαρη στέλνει τα φιλιά της σε όλους!
    Θα πρωτοτυπήσω λέγοντας ότι οι φωτογραφίες του Μιχάλη είναι απίθανες. Τέλεια βόλτα, όλα τα είχε και κυρίως καλή παρέα. Και πολύ “χώρο”, συμφωνείς Mike? Κρίμα πολύ για το σπασμένο μπιλιοφόρο (αν και μας έμειναν οι μπίλιες – Αντρέα το έφτιαξες το κομπολόϊ?) και δόθηκε και η ευκαιρία στον Πάνο να έχει μπροστά και τα 2 ημιαξόνια καινούργια. Χάρηκα με τον Q την Κυριακή γιατί διέκρινα χαμόγελο στο πέρασμα του κορμού! Κρίμα για το κινητό σου Q, αλλά πες μου τον αριθμό σου για να σου στείλω εσεμες. Ζήλεψα τα λάστιχα του Βλάσση, αλλά καθόλου τα λάστιχα του Ντίνου. Άλλωστε τα φοράω κι εγώ. Επίσης στέλνουμε (Φαίδωνας Γεωργίτσης και Ζωίτσα Λάσκαρη) φιλιά στις απούσες Άννα, Αλεξάνδρα και Ελένη που έλειψαν πολύ από την παρέα. Να μην ξεχάσω βέβαια και το @#$%Pajeraki του ξέρετε ποιού. Ελπίζω όταν γίνει να μην είναι μαϊμουδάκι!
    Και σε άλλα τέτοια λοιπόν,
    Ladderman-Φαίδωνας.

  15. Dinos says:

    Κάντε μου χώρο και σε μένα παιδάκια…
    Mike εκτός του φοβερού spoting, κάνεις και τρομερό shooting!!!
    Αυτή την εξόρμηση την περίμενα πως και πως, μετά από τις διάφορες ταλαιπωρίες των περασμένων ημερών. Και η αποζημίωση ήταν τεράστια!
    Ξεχώρισα: τον Μισκή για το διαβολεμένο κέφι του, τον Αντρέα για το πονεμένο κέφι του, τον ακούραστο Μουρ με το ξεκούραστο patrol, τα δοκιμάκια Νίκο και Ιάκωβο που τάδωσαν όλα, τον Γιώργο που μας τα πήρε όλα, τον Βλάσση με το καινούριο cruiser, τον Πάνο για την αταραξία του, τον Σπύρο για τον πατέρα του, τον Θοδωρή για την παρέα του, και όλα τα κορίτσια για την αγάπη προς τους άντρες τους!
    Πάντα τέτοια και να είμαστε όλοι καλά!
    Αντρέα νομίζω ότι ο Αιμίλιος πρέπει να γίνει σκηνοθέτης, σοβαρολογώ!

  16. Iakovos says:

    Τα σέβη μου και τους θερμούς χαιρετισμούς μου…
    Τι να πρωτοπεί κάποιος που έχει ζήσει αυτήν την εμπειρία… ?!
    Η ομάδα Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Η… εδώ (ξανα)φάνηκε τόσο το δέσιμο, η εμπειρία, η ψυχραιμία όλων αλλά και η διάθεση για χιουμοριστικές στιγμές σε κάθε ευκαιρία…
    Τα αυτοκίνητα δοκιμάστηκαν σε όλες τους τις παραμέτρους και ο εξοπλισμός είχε την τιμητική του…
    Τώρα να αναφέρω την τιμητική του δικού μου εξοπλισμού μάλλον θα ήταν λίγο άτοπο καθώς εκτός από τα ελαστικά το μόνο που με βοήθησε ήταν η δικιά σας υπομονή – εεε άντε και λίγο τα… χέρια σας -.
    Το τοπίο μοναδικό, δεν θα ξεχάσω τα χρώματα στις βουνοπλαγιές σαν πίνακες ζωγραφικής…
    Το terrain… ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ…!!!
    Όλα τα απαραίτητα συστατικά για να πετύχει μια απίστευτα μοναδική δραστηριότητα…
    Η φωτογραφική κάλυψη απίστευτη και ενώ οι φωτογραφίες είναι πολλές… είναι ταυτόχρονα και λίγες!!! Φανταστικές Mike!

    Πέραν όλων των παραπάνω να πω ότι ήταν η πρώτη εμπειρία τόσο για μένα προσωπικά όσο και για μένα σε σχέση με το αυτοκίνητό μου…
    Σίγουρα το cruiseraki είναι απίστευτο αυτοκίνητο όπως είναι (και στα “χέρια” της ομάδας ακόμα περισσότερο) και είμαι πολύ εντυπωσιασμένος, αλλά σίγουρα πρέπει να αρχίσει σιγά σιγά να “μεγαλώνει” – παρόλο που δεν νομίζω ότι έχω και μπορώ να αξιοποιήσω το 100% αυτού ακόμα, έστω και όντας μαμά-.

    Σας ευχαριστώ για την υπομονή και το ενδιαφέρον όλων σας για τη σωστή, ασφαλή και διδακτική εμπειρία κατά το πέρασμα των “θεμάτων”!!!

    Προσωπικές ιδιαίτερες στιγμές:
    Πιο ζεστή – το μάζωμα το βράδυ της Παρασκευής
    Παραπλανητική… τα ζαρκάδια
    Αστεία – το “360”
    Αμφίβολη – έσκασε δεν έσκασε
    Τρελή – ο κάθετος λασπωμένος “τοίχος”
    Ήρεμη – το εκκλησάκι
    Ενημερωτική – το briefing του “Πιλότου”
    Όμορφη – το καλωσόρισμα των “φίλων θεατών”
    Διδακτική – ποτέ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ μέχρι να το έχεις!!!
    Χειρότερη όταν ακούστηκε το κρακ και το λαβωμένο αδερφάκι “μάτωσε”…
    Καλύτερη – οι 48 ώρες της δραστηριότητας!

    Μετά τιμής
    Χατζηιορδάνογλου

  17. stelios says:

    Afouan Mike! Παρακαλώ στα αραβικά. Ειναι η λεγόμενη αερομεταφερόμενη άμμος (airborne) που σχηματίζει τους αμμόλοφους.
    P.S. Οι φακοί είναι στο δρόμο.

  18. dimitris says:

    Να’μαι κι΄εγώ ……
    Μαικ όντως η καλύτερη σου φωτογραφική κάλυψη ever .
    Η διαδρομές πολύ καλές .Μπραβο στους scouters.
    Sorry που δεν ήμασταν πιο πολύ χρόνο μαζί σας ,
    αλλά λόγοι ανωτέρας βίας όπως διαπιστώσατε .
    Παρόλα αυτά και η Μαργαρίτα πέρασε πολύ καλά
    και ο Σπυράκος , αν και το Σαββατο τον φτάσαμε στα όρια του .
    Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και σε όλες .
    Πάνο μεγειά τα ημιαξόνια .
    By the way το μπλέ pajeraki πουλήθηκε , το μάθατε ;

  19. Mike Miskis says:

    Γειά σου pajeraki, σ’ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες σου και την υπομονή σου!!

  20. Musashi says:

    Καλό ταξίδι Pajeraki!

  21. Νίκος says:

    Παιδιά, μήπως πρέπει να δώσουμε στον αγοραστή τις φωτό και το βίντεο της ρυμούλκησης του Pajero από το ποτάμι, εκείνο το χειμωνιάτικο βράδυ στην Παύλιανη? Ή δεν είναι καλή ιδέα?

  22. Παναγιώτης says:

    Νίκο τι θυμήθηκες τώρα…

    Δείτε ξανά το post έχει καινούργιες φωτογραφίες από Mour και Βλάσση…

  23. vlassis says:

    Οι δικες σου που ειναι?

  24. Mike Miskis says:

    Ωραίες και οι επόμενες φωτό, είδαμε και λίγο Patrol.
    Πάνο, το 90 σήκωσε τροχό πάνω από μισό μέτρο στην είσοδο της διαδρομής, σε σημείο που το G ίσα-ίσα που σήκωσε 1-2 πόντους… και μετά ο Κιού λέει ότι δεν έχει διαδρομές…
    Ααα, καλά…

  25. Παναγιώτης says:

    Κι΄ άλλες φωτό…

  26. ionut says:

    Very nice!
    Looks like a regular day on TAT.
    It’s a good place to practice.

  27. Musashi says:

    …for a while I thought I was in Transilvania……!

  28. Musashi says:

    Φωτογραφικός χαμός…βλέπω….!!

  29. Mike Miskis says:

    Πάνο, έχουμε πολύ θέμα για τις “εικόνες μας”. Τι απίστευτες φωτό, δεν χορταίνω να τις βλέπω… συγχαρητήρια και στους τρεις φωτογράφους και πάλι!!

  30. Quiz???

    Πόσοι φωτογράφοι έχουν ‘σουτάρει’ στον Ίταμο???

    6 ???
    7 ???
    8 ???

    Το αποτέλεσμα πάντως είναι εξαιρετικό!!! Ίσως το ποστ με τις περισσότερες φωτογραφίες ever…

  31. Παναγιώτης says:

    Έχουμε να δούμε και βίντεο…

  32. vlassis says:

    Φωτο απο τη κατηφορα δεν εχει κανεις?

  33. dimitris says:

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ
    ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ DVD ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ.
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ .

You must be logged in to post a comment.