Τουρκία-Συρία-Ιορδανία summer 2010: Μέρος 1ο Τουρκία

Ξεκινήσαμε τελικά για το καλοκαιρινό μας ταξίδι που τόσο καιρό σκεφτόμασταν, σχεδιάζαμε, ονειρευόμασταν (μην ξεχνάμε ότι θέλουμε να κάνουμε και απόσβεση στο diesel). Προορισμός μας ήταν …το ταξίδι. Θέλαμε απλά να το απολαύσουμε και αυτό κάναμε. Παρέα δεν βρήκαμε, αλλά αυτό τελικά δεν στάθηκε εμπόδιο παρά το γεγονός ότι με μόνο ένα όχημα και μόνο δύο άτομα ο βαθμός δυσκολίας πολλαπλασιάζεται! Οι nomads όμως (ακόμα και οι δόκιμοι) δεν καταλαβαίνουν από αυτά. Τελικά όλα πήγαν καλά και επιστρέψαμε σώοι και αβλαβείς από ένα ταξίδι όπου πολλοί γνωστοί μας, αποκάλεσαν ‘τρέλλα’…

Οι εικόνες και οι παραστάσεις ήταν άπειρες. Η Τουρκία μας έδειξε τα τρία πρόσωπά της, η Συρία θύμιζε Ιράν (φτώχεια και βρωμιά). Η Ιορδανία ήταν η αποκάλυψη του ταξιδιού μας! Στην Αίγυπτο πήγαμε, αλλά η γραφειοκρατία δεν μας άφησε να τη δούμε. Δεν πειράζει, ήταν και αυτό μια εμπειρία… Το αφήσαμε για άλλη φορά.

Από τα παράδοξα του ταξιδιού μας (ήταν πολλά!)  ήταν το πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα!!! που φάγαμε στην Τουρκία. Πηγαίναμε με 112 χλμ/ω και πληρώσαμε 100 TL!!!

Θα προσπαθήσουμε, όσο αυτό είναι δυνατόν, να σας μεταφέρουμε μια γεύση από όλα αυτά που είδαμε.

Ξεκινήσαμε από Σέρρες για Κωσταντινούπολή όπου ήταν ο πρώτος σταθμός. Δεν κάτσαμε πολύ. Φτάσαμε βράδυ, φύγαμε πρωί για να φτάσουμε στην Καππαδοκία όπου εκεί θα ήταν η πρώτη, ουσιαστικά, στάση του ταξιδιού μας.

Συνεχίζεται…..


3 Comments to “Τουρκία-Συρία-Ιορδανία summer 2010: Μέρος 1ο Τουρκία”:
  1. Παναγιώτης says:

    Πολύ ωραία. Άντε και του χρόνου όλοι μαζί. Είδα και μέρη της Τουρκίας που δεν έχω επισκεφθεί. Την αλμυρή λίμνη την έχω δει μόνο από μακριά. Μου κάνει εντύπωση το πρόστιμο. Απ`όσο θυμάμαι δεν σταματούσαν αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες…

  2. Mike Miskis says:

    Q, ωραίο και δουλεμένο, με κείμενο ανάμεσα στις φωτό να τις συνοδεύει. Μπράβο που (μέσα στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας ξανά) βρήκατε χρόνο να ετοιμάσετε το post.
    Μας φτιάξατε όμως και περιμένουμε το απόμενο, Συρία – Ιορδανία για να δούμε και άγνωστες εικόνες.

    Οι φωτό από το Γκέρεμε μας γύρισαν με την Άννα στη χρονιά που περάσαμε όλοι μαζί από εκεί, επιστρέφοντας από το Ιράν…

  3. Dinos says:

    Μπράβο στη μεγάλη σας απόφαση! Καταιγισμός εικόνων!
    Πρέπει να τα πούμε και από κοντά!

You must be logged in to post a comment.