Οίτη… πρίν και μετά το τζάκι…!!!
Το τοπίο μας αποζημίωσε για άλλη μια φορά....

Το τοπίο μας αποζημίωσε για άλλη μια φορά....

Ξεκίνησαν όλα σαν ένα κανονικό διήμερο απόδρασης απο την καθημερινότητα και το βράδυ της Παρασκευής μαζευτήκαμε στο γνωστό (πλέον) ξενώνα του Τάσου, που είναι της Ευανθίας… μετά απο τα γνωστά γέλια και πειράγματα έπεσε η βόμβα…

“Εμμμ… Ιάκωβε, ίσως θα ήταν καλύτερα, να το αφήσουμε εδώ το Cruiseraki αύριο…!!!”

και τότε κατάλαβα ότι τα πράγματα θα ήταν σοβαρά… αλλα πάλι λέω… αφου έχουμε το Pajeraki μαζί… πόσο σοβαρά μπορεί να είναι τα πράγματα;;;

Ο κύβος ερρίφθει και το μπλέ θα έμενε πίσω…

Ξημέρωσε Σάββατο και η ομάδα πίνει αμέριμνη καφέ και παίρνει το πρωινό της στο γνωστό πλούσιο μπουφέ του ξενώνα σκεπτόμενη τη διαδρομή της ημέρας. Ο στόχος τίθεται και είπαμε να πάμε να ενώσουμε το γνωστό κομμάτι, που σχεδόν όλοι είδαμε στην τελευταία μας δραστηριότητα, απο την ανηφόρα γλίτσα μέχρι τους σωλήνες και απο εκεί να βρούμε το στίγμα του δρόμου να δούμε που βγαίνει… Όλα ήταν θεωρητικά, υποθετικά και αβέβαια…!!!

Φτάνουμε στο γνωστό σημείο σχετικά γρήγορα με την βοήθεια των Boggers και των Simex και ο προβληματισμός αρχίζει στο πως να περάσουμε τις πρωτες χαραδρούλες…

Οι Scouters (κοινώς, αρσενικά χωρίς αυτοκινήτο) ξεκινούν το ψάξιμο και η πρώτη δίοδος βρέθηκε σε τελείως off δρόμο με μια σχετική απότομη κατηφόρα μέσα στο ρέμα και απο εκεί στο πολύ μικρό ξέφωτο ανάμεσα απο τα έλατα, ενώ η παρουσία της βροχής απο νωρίς μας συμπλήρωνε το τοπίο…

Το πέρασμα βγήκε και ήμασταν λίγο πιο κοντά πλέον στους σωλήνες… Το μεγάλο νεροφάγωμα εν μέσω του δάσους, όμως με την παχιά και πολύ ύπουλη λάσπη, λίγο πιο κάτω, κράταγε το σημείο καλά φυλαγμένο σαν να ήθελε να το προφυλάξει απο πιθανούς εισβολείς!!!

Το σημείο μελετήθηκε και το τρωτό του σημείο φάνηκε… τα οχήματα δράσης έπιασαν δουλειά και το πανέμορφο κομμάτι αυτό ξεπεράσθηκε ενώ το στίγμα μας στο gps, παρέμενε σε περιοχές που δεν δήλωναν κανένα κομμάτι δρόμου, κανένα κομμάτι χάραξης ή έστω κάτι σε υπόνοια αυτών…!

Συνεχίζουμε ανατολικά με στόχο να βρούμε το δρόμο για τις Καταβόθρες και βρίσκουμε επιτέλους ίχνος δρόμου που φαίνεται να πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση αλλά μετά απο λίγο μας περικυκλώνει το πλούσιο και πυκνό δάσος με τα έλατα… και απλά δεν μπορούμε να πάμε πίσω μετά τα πολύ ωραία περάσματα.. θέλαμε πάση θυσία να ενώσουμε το δρόμο και να συνεχίσουμε… μετά απο αρκετό ψάξιμο αποφασίσαμε να κατέβουμε σε κάτι πεδιάδες που ξεχύνονταν Νότια και να δούμε απο εκεί πως θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε… καταπληκτικά περάσματα σε κατηφορικές πλαγιές με νεροφαγώματα και η τεχνική των οδηγών προκαλείται για άλλη μια φορά…

Μετά απο αρκετή πορεία και με το φόβο της νύκτας να πλησιάζει, έπρεπε να αποφασίσουμε αν θα συνεχίζαμε προς τον στόχο μας η αν θα γυρνάγαμε όσο ακόμα ήταν καιρός πίσω απο την ήδη διανυθήσα διαδρομή που ναι μεν ήταν σίγουη αλλα ταυτόχρονα ήταν και δύσκολη αλλα και χρονοβόρα…

Οι scouters απιστρατεύονται και πάλι για να μεταφέρουν την εικόνα του τεραίν πιο κάτω και την τελική απόληξη του ίχνους…

Το συμπέρασμα ήταν ότι ο δρόμος πέρναγε και έφτανε μετά απο “λίγο” πάνω απο το χωριό… το πρόβλημα ήταν ότι είχε αρχίσει να σουρουπώνει και ότι είχαμε πολλά και διάφορα εμπόδια να υπερπηδήσουμε που έκαναν το τελικό αποτέλεσμα πολυ αμφίβολο με τεράστιους βράχους να έχουν κλείσει το πέρασμά μας, με σάρες που είχαν πάρει τη θέση του δρόμου και με μια κορυφογραμμή που έπρεπε να ακολουθήσουμε ανάμεσα απο τα έλατα σε σχηματισμό για να κατέβουμε τέλος μια “καλή” κατηφόρα (αν φτάναμε μέχρι εκεί)!!!

(Η φωτογραφική κάλυψη είναι κυρίως της Ελεάνας και του Νίκου …)


8 Comments to “Οίτη… πρίν και μετά το τζάκι…!!!”:
  1. Παναγιώτης says:

    ΣΟΥΠΕΡ!! Μπράβο!!

  2. Mike Miskis says:

    Ιάκωβε, βαφτηστήρι μου, συγχαρητήρια. Το post έχει “αρχή και τέλος”, το κείμενο συμπληρώνει τις εικόνες και δίνει δομή στο άρθρο. Είσαι σε καλό δρόμο!!

    Για τη δραστηριότητα τώρα, πράγματι ήταν αξέχαστη, ιδανικός επίλογος για το 2008. Η πολύ μικρή ομάδα, το επίπεδο προετοιμασίας, το terrain… απίθανα. Η παρέα, τέλεια!
    Το θέμα δεν είναι τόσο ο βαθμός δυσκολίας όσο το ότι, μετά από τέτοιες εμπειρίες, γυρνάς πάντα λίγο αλλαγμένος. Στην προσπάθεια σου να ξεπεράσεις τη δυσκολία μέσα στη μεγάλη Φύση (που πάντα αποδεικνύεται ανώτερη από οποιοδήποτε μικρό πλάσμα), η ομαδικότητα, η ένωση των προσπαθειών, το ακόνισμα των ατομικών ικανοτήτων και η εμπιστοσύνη σ’αυτόν που έχεις δίπλα σου αποκτούν αξία και νόημα διαφορετικό από ότι στην καθημερινότητα.

    Αυτό είναι που δίνει σε τέτοιες εμπειρίες αξία (αυτό είναι και το πρωτογενές concept των nomads). Όσο για το εκκρεμές πάνω από τον γκρεμό… Don’t try this at home φιλαράκια, ήταν ζόρικο!!

    Ανδρέα νομίζω πως, για Ιάκωβο και Γιάννη, αυτή η δραστηριότητα ήταν η αντίστοιχη δική σου “νυκτερινή στη Κερκίνη” πριν τέσσερα χρόνια…

  3. Dinos says:

    Παιδιά μια λέξη μόνο έχω να πω.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

  4. Musashi says:

    Αισθάνομαι ότι η ομάδα πήρε την εκδίκησή της αυτή την φορά αλλα μην εφησυχαζόμαστε η αντεκδίκηση απο την φύση θα έρθει! Μπράβο στα κορίτσια!

  5. Mike Miskis says:

    Όχι, απλά αυτή τη φορά το αφεντικό (η Φύση) μας άφησε να περάσουμε.

  6. Νikos says:

    Musashi, θα συμφωνήσω με το Mike, απλά η φύση κοιτούσε αλλού εκείνη την ώρα και εμείς μουλωχτά περάσαμε… Όπως το βιντεάκι με το Χάρο που πίνει μπύρα, το έχεις δει? Κορυφαίο!

  7. stelios says:

    Μου θυμίζει λίγο το “Lord of the Rings: The Return of the King” που ο Aragorn και οι άλλοι πάνε να επιτεθούν για αντπερισπασμό στη Mordor και έτσι το μάτι του Saron κοιτάζει την Πύλη της Mordor αντί τους Froddo & Sam που πάνε στο Mount Doom…

  8. Γιάννης says:

    Τώρα που βρήκα λίγο χρόνο, να πω κι εγώ με τη σειρά μου συγχαρητήρια για την πολύ ζωντανή παρουσίαση του Ιάκωβου και τις ωραίες φωτογραφίες της Ελεάνας και του Νίκου (παρά το γεγονός ότι έχουν τραβηχτεί από το καβουρδιστίρι του Βαγγέλη).
    Σε ό,τι αφορά τη διαδρομή, πραγματικά μου δίνεται και μένα η εντύπωση ότι σταθήκαμε λίγο τυχεροί ως προς την έκβασή της (εννοώ την ολοκλήρωσή της σε χρόνους ιδανικούς χωρίς να αναγκαστούμε να οπισθοχωρήσουμε σε κανένα σημείο), η οποία – ειδικά του Σαββάτου – ήταν με μία λέξη “ονειρική”, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν έγινε απίστευτη δουλειά στο δια ποδών scouting από τους Ιάκωβο και Νίκο.
    Μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι ήταν για μένα το πιο απολαυστικό οδηγικά Σαββατοκύριακο ever (μέχρι το επόμενο ελπίζω, όπως έχει πει και ο μέγας Νίκος Γκάλης) και αυτό οφείλεται όχι μόνο στη διαδρομή αυτή καθεαυτή όσο στην ομάδα.
    Και εξηγούμαι : Νομίζω ότι το να κάνει κανείς extreme off road – ανεξαρτήτως οχήματος – δεν είναι και τόσο δύσκολο. Αν χαζέψει κανείς λίγο στο youtube θα δει ένα σωρό ριψοκίνδυνα και απερίσκεπτα περάσματα με καθόλου ευχάριστα αποτελέσματα για επιβαίνοντες και οχήματα. Αυτή λοιπόν η αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας που προσωπικά ένιωθα σε όλη τη διάρκεια της δραστηριότητας, παρά τον αυξημένο συντελεστή δυσκολίας, ήταν μοναδική, διότι σου επιτρέπει να απολαμβάνεις το τοπίο, την οδήγηση, την παρέα και όλο γενικά το θέμα χωρίς περιττά χτυποκάρδια..
    Ελπίζω τέτοιου είδους “πολεμική” δραστηριότητα να επαναληφθεί σύντομα!

You must be logged in to post a comment.