Πάσχα στην Κερκίνη

Ό,τι και να πω για την εμπειρία της Κερκίνης θα είναι λίγο… Ήμουν σίγουρος ότι το Πάσχα αυτό θα ήταν διαφορετικό από τα προηγούμενα, αλλά αυτό που βιώσαμε ήταν πραγματικά κάτι που θα μας μείνει αξέχαστο. Ίσως για όσους έχουν επισκευθεί το μέρος οι εικόνες αυτές να φαντάζουν οικείες, αλλά για κάποιον που βιώνει για πρώτη φορά την εμπειρία της Κερκίνης, απλώς του κόβουν την ανάσα…

Και αν στο μαγευτικό αυτό σκηνικό προσθέσει κανείς την ξενάγηση και τη φιλοξενία των ανθρώπων που αγαπούν περισσότερο απ’ όλους αυτόν τον τόπο, (βλέπε Ρέκλο και Μουρατίδη), το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Νομίζω πως η λίμνη Κερκίνη είναι ένας τόπος που θα συγκλονίσει κάθε επισκέπτη.

Εμείς βέβαια είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε αυτόν τον τόπο μέσα από τα μάτια ανθρώπων που γνωρίζουν τις ομορφιές του όσο κανένας άλλος. Φανταστείτε ότι με το “καλημέρα” ή μάλλον “καληνύχτα”  βρεθήκαμε Μεγάλη Παρασκευή προς Μεγάλο Σάββατο – μετά τον επιτάφιο στο πολύ όμορφο Μοναστήρι στο Ακριτοχώρι, φορώντας τα “καλά μας” ακόμα από την εκκλησία – να τραβιόμαστε με ιμάντες μέσα στους ήχους της νύχτας και υπό το φως του φεγγαριού…

Η περιήγηση υπό το φως της ημέρας πια με τα κανό στην καρδιά του υγροβιότοπου, σε κάνει να αισθανθείς πόσο λίγα πράγματα χρειάζεται ένας άνθρωπος για αισθανθεί αληθινά ευτυχισμένος και γαλήνιος. Αν δεν το έχει ζήσει κάποιος, απλώς δεν μπορεί να καταλάβει. Φοβερή εμπερία επίσης η βόλτα με τα ποδήλατα και βέβαια η ιππασία.

Και φυσικά, μετά από όλες αυτές τις δραστηριότητες, τι καλύτερο από τη θαλπωρή και το καταπληκτικό φαγητό στον Οικοπεριηγητή (φάγαμε βουβάλι σε όλες τις πιθανές εκδοχές), πέστροφα και αγνά γλυκά στον γυναικείο συνεταιρισμό στα Άνω Πορόια;

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο και την Κέλλυ για την υπέροχη Κυριακή του Πάσχα που μοιραστήκαμε με την οικογένειά τους, όπως επίσης και στον Νίκο Γάλλιο, ιδιοκτήτη του καταπλητικού ξενώνα “Λιμναίο”  στα Χρυσοχώραφα, για την πολύ ζεστή φιλοξενία.


5 Comments to “Πάσχα στην Κερκίνη”:
  1. Γιάννης says:

    Φωτεινή :
    “Ούτως ή άλλως για πολλούς και διάφορους λόγους περίμενα αυτή τη δραστηριότητα με μεγάλη ανυπομονησία. Η θετική διάθεση τόσο από τη μεριά μου όσο και του Γιάννη (πιστεύω), ήταν για μένα ήδη ένα πολύ καλό σημάδι για ό,τι επρόκειτο να εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες. Η μαγεία όμως του τοπίου και η απρόσμενη (στο μέγεθος) ζεστασιά της παρέας ξεπέρασε όχι μόνο κάθε προσδοκία μου, αλλά και τη φαντασία μου!

    Ξέρω πως για τους περισσότερους το μέρος είναι ήδη γνωστό και όχι μόνο, αλλά δεν μπορώ και εγώ με τη σειρά μου να μην αναφερθώ σε αυτό το πανέμορφο καταπράσινο τοπίο, στα υπέροχα χρώματα γης και ουρανού, όλα τόσο αρμονικά δεμένα υπό τους ήχους των πουλιών… Kάθε στιγμή μέρα και νύχτα η φύση δεν σταμάτησε να μας μιλά!

    Οι δραστηριότητες κάθε ημέρας όσο κουραστικές και αν ήταν (για μένα τουλάχιστον) ήταν μοναδικές, πλαισιωμένες πάντα από τα υπέροχα και επιμορφωτικά σχόλια του Μιχάλη, και όσο κι αν γκρίνιαζα από μέσα μου θα τα έκανα όλα ξανά και ξανά και ξανά!!!

    Για το τελείωμα κάθε ημέρας τι να πω? Δεν υπάρχουν λόγια…Οικοπεριηγητής, αυτό νομίζω τα λέει όλα… Η παρέα μαζεμένη, το κρασί άφθονο και οι συζητήσεις ατελείωτες παρά την όποια κούραση.

    Μέσα από την καρδιά μου θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτή τη μοναδική πραγματικά εμπειρία (εμπειρία ζωής)… και την υπέροχη φιλοξενία όλων. Χάρηκα επίσης ιδιαίτερα που γνώρισα την Κέλλυ και τον Γιώργο, η Κυριακή μαζί σας ήταν απερίγραπτη και φανταστική (τρομερό σόι!!!).

    Να είστε όλοι καλά….Ανυπομονώ για ότι και αν ακολουθεί!”

  2. Παναγιώτης says:

    Η Κερκίνη είναι υπέροχη και μου έχει λείψει πολύ. Γιάννη ευχαριστούμε για το post και τις ωραίες φωτογραφίες.

  3. Dinos says:

    “Έγραψε” η επιλογή, Πάσχα στην Κερκίνη! Και βέβαια με Moor and Reclos είναι φανταστική!
    Γιάννη ή μήπως Γιώργο, πρέπει να γίνει ένα ξεχωριστό post για το “τρομερό σόι”?

  4. Mike Miskis says:

    Τα κείμενα του Γιάννη και της Φωτεινής μου θύμισαν πόσο μαγεμένοι γυρνούσαμε από την Κερκίνη με την Άννα, κάθε φορά που την επισκεπτόμασταν. Είναι πράγματι πολύ ξεχωριστός τόπος…

    Ίσως κάποιο Πάσχα να ξαναπάμε εκεί όλοι μαζί.

    Φιλαράκια, ετοιμαστείτε για τριήμερη ανοιξιάτικη διαβίωση στο άλλο αγαπημένο μέρος μας (you know…). Το πότε ακριβώς θα γίνει, εξαρτάται από την πρόοδο των εργασιών εν όψει ΕΑΤ. Θα σας ενημερώσω μόλις έχω νεότερα.

  5. Q says:

    Έστω και αργά (πότε αλήθεια είναι αργά???? ποτέ????) θα ήθελα και εγώ από την μεριά μου να πώ ότι το φετεινό Πάσχα ήταν πολύ διαφορετικό από ό,τι είχαμε ζήσει μέχρι τώρα. Η Κερκίνη είναι για εμάς ένας πολύ κοντινός προορισμός και δεν παραλείπουμε να τον επισκεπτόμαστε σε κάθε ευκαιρία. Όμως με την παρέα από την ομάδα είναι πάντα διαφορετικά. Κάτι που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την σημαντικότητα των ανθρώπων σε μια δραστηριότητα.
    Περάσαμε πολύ όμορφα, παραλίγο να κάνουμε Ανάσταση κολλημένοι στα χιόνια(!!) του Μπέλλες, κάναμε κανό στη λίμνη και απολαύσαμε την φιλοξενία του οικοπεριηγητή. Κάναμε χαμάμ και περάσαμε ένα σχεδόν παραδοσιακό ελληνικό Πάσχα. Θα ήθελα να μέναμε όλοι μαζί στον ξενώνα, γιατί το βραδυνό στο τζάκι αλλά και η παρέα στο πρωϊνό δεν υποκαθίστανται με τίποτα….
    Χαρήκαμε που γνωρίσαμε τη Φωτεινή!
    Υπόσχομαι την επόμενη φορά να σας ξεναγήσουμε και στις offroad διαδρομές γύρω από τον Λαιλιά!!!
    Το τρομερό σόϊ σας στέλνει χαιρετίσματα….(έχουν δείξει το site σε όλους τους γνωστούς τους) Ευχαριστούμε το Γιαννη και τη Φωτεινή που μας τιμήσανε με την παρουσία τους στο Πασχαλινό τραπέζι.

    Άντε και του χρόνου όλοι μαζί και με το φιλαράκι!!!! όπως το 2005 και το 2006. Έχουμε αφήσει και το κατέβασμα του Στρυμώνα…..

    Γιώργος-Κέλλυ

You must be logged in to post a comment.