Τουρκία-Συρία-Ιορδανία summer 2010: μέρος 3ο “Η έρημος της Συρίας”

Μετά το Χαλέπι πήραμε το δρόμο για την Παλμύρα. Επιλέξαμε τη διαδρομή όπου θα διασχίζαμε την έρημο της Συρίας στη μέση. ¨ετσι κατευθυμθήκαμε ανατολικά ώστε μετά να πάμε νότια. Φύγαμε ημέρα Παρασκευή όπου ήταν μάλλον κάποια αργία, γιατί οι δρόμοι ήταν τελείως άδειοι. Η εικόνα στο δρόμο ήταν ίδια όπως μέχρι τώρα. Φτώχεια, βρωμιά, χαμηλό βιοτικό επίπεδο. Στο δρόμο συναντήσαμε πολλά οχήματα με πολύ κόσμο μέσα. Ίσως πήγαιναν εκδρομή….

Συνεχίζεται….


7 Comments to “Τουρκία-Συρία-Ιορδανία summer 2010: μέρος 3ο “Η έρημος της Συρίας””:
  1. Παναγιώτης says:

    Οι λωρίδες ασφάλτου που χάνονται μέσα στην έρημο είναι συγκλονιστικές. Η Παλμύρα φαίνεται υπέροχη.

  2. Mike Miskis says:

    Η εντελώς παρακμιακή εικόνα των δρόμων, παραπηγμάτων, οχημάτων κλπ, κάνει το οδοιπορικό ακόμα πιο εξωτικό στα μάτια του παρατηρητή.
    Οι φωτό από τα μνημεία πράγματι φοβερές…

    Αυτό το RAV με τη σχάρα γεμάτη μπετόνια, άραγε να βγήκε καθόλου από την άσφαλτο?
    Και αν βγήκε, σε πόσα δευτερόλεπτα τουμπάρισε?
    Ωραία φωτό, θα μπορούσε να έχει τίτλο “Don’t let a child do a man’s work”.

  3. Musashi says:

    Φτώχεια καταραμένη! Το G εκεί μέσα μοιάζει με όχημα από το Star Trek! Ή λέξη “έρημος” παραπέμπει στην έννοια του “τίποτα” αλλα απ’ οτι βλέπω στις περισσότερες φωτογραφίες όλη η χώρα παραπέμπει επίσης στην έννοια του “τίποτα”.

  4. Q says:

    Στο Χαλέπι πάντως, έξω από το ξενοδοχείο (http://www.parkhotelsyria.com) είχε εκτός από το G, μια Cayenne και ένα suv Lexus!!! Το G το πήρανε και το παρκάρανε πρώτη μούρη δίπλα σε αυτά!!!

  5. Παναγιώτης says:

    Κυρίλα το Park hotel. Εγώ όταν σκέφτομαι το Χαλέπι έχω στο μυαλό μου ένα άλλο ξενοδοχείο:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Baron_Hotel

  6. Q says:

    Από το Goereme και μετά δεν είχαμε κάνει καμία κράτηση ξενοδοχείου. Μια μικρή έρευνα από το lonely planet αλλά από ότι αποδείχθηκε δεν είναι αρκετή. Όπου πηγαίναμε βρίσκαμε ένα ξενοδοχείο που μας άρεσε και μέναμε. Μερικές φορές δε, δεν είχαμε πολλές δυνατότητες επιλογής…. Το Park ήταν το πρώτο που συναντήσαμε στο Aleppo. Ήταν καλό και όχι ιδιαίτερα ακριβό (αν θυμάμε καλά 80$)… Στη συνέχεια θα γράφω και για τα ξενοδοχεία σε κάθε μέρος γιατί είναι και αυτά ένα μέρος του ταξιδιού.
    Στην Παλμύρα μείναμε σε αυτό http://www.villapalmyra.com/. Δεν ήταν πολύ καθαρό αλλά ήταν ότι καλύτερο βρήκαμε εκεί. Ψάχναμε το zenobia αλλά δεν το βρήκαμε και με δεδομένο την πολύωρη οδήγηση στην έρημο αλλά και την κούραση μείναμε στο πρώτο που βρήκαμε…

  7. Παναγιώτης says:

    Απ`ότι ξέρω το Le Baron δεν είναι σε καλή κατάσταση. Πιστεύω βέβαια ότι δε θα είχα πρόβλημα να μείνω. Φαντάζομαι όμως την ατμόσφαιρά του και τις δονήσεις του με τέτοια ιστορία! Το villa palmyra φαίνεται σούπερ απ`το site του.

You must be logged in to post a comment.